Kiraz reçelinin yapılışı

Kirazdan reçel nasıl yapılıyor?

Kuruladığınız kirazları tencereye alın ve ölçülü şekeri ilave edip bir gece bekletin. Suyunu salan ve şekerle bütünleşen kirazları kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmaya başlayın.Ara sıra karıştıra karıştıra homojen pişirme sağlayın ve kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın. Bu aşamada tereyağını ilave edebilirsiniz.

Kiraz Vişne reçeli nasıl yapılır?

Meyveleri bir tencereye koyun ve üzerine 5 yemek kaşığı suyu ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın.

Kiraz reçeline ne kadar su konur?

Ertesi gün şekere yatırılmış kirazları buzdolabından çıkardığınızda, şeker erimiş ve kirazlar da suyunu salmış olacaktır. 6. Kirazları reçel tenceresine aktarın. Üzerine bir fincan kadar oda sıcaklığında su ilave ettikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kiraz reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Hazıra Taş Çıkaran Kiraz Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce kirazların sapını ayırıp iyice yıkayalım.
  2. Kirazların çekirdeğini çıkaralım. …
  3. Çekirdeklerini çıkardığımız kirazları tencereye koyup üzerine şekeri koyuyoruz ve 5 saat bekletip ocağa koyuyoruz.
  4. Altı kısık şekilde önce 15 dakika ocakta pişiriyoruz.

Kirazdan reçel yapılıyor mu?

Kirazların önce çekirdekleri ayıklanır, ben kirazların tüm kalması için çöp şişle çekirdeklerini bir ucundan diğer tarafa iterek çıkardım (resimde görünüyor). Üzerine rendelenmiş yarım elma eklenir (elma reçeli katılaştırır, natural pectin oluyor) ve kaynatılır. …

Kirazla neler yapabilirim?

İşte kirazla yapabileceğiniz 4 nefis tarif.

  • Soğuk Kiraz Çorbası Tarifi. Büyüleyici rengi, tatlı lezzeti ile kirazlı soğuk çorba; sıcak günlere şahane bir alternatif olabilir. …
  • Kiraz Şerbeti Tarifi. …
  • Kirazlı Dondurma Tarifi. …
  • Kirazlı Muhallebi Tarifi.

Vişne reçeli evde nasıl yapılır?

Vişne Reçeli Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Vişnelerin çekirdeklerini kalın uçlu bir tığ yardımıyla çıkarıyoruz.
  2. Şekeri üzerine boşaltarak 1 gün sonra sulanmış olan vişneleri ocağa koyuyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp limon tuzlarını biraz suyun içinde eriterek reçelimize ekliyoruz.